Застосування корундових мікропорошків як присадок до вугільних шихт - Зеленський, Олег Іванович; Григоров, Андрій Борисович (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2023)
Запропоновано використовувати мікропорошок електрокорунду в якості об'ємно-модифікуючої присадки для отримання коксу покращеної якості. Встановлено, що додавання до вугільної шихти 0,5 % електрокорунду нормального, дозволяє отримати кокс з підвищеною реакційною здатністю та міцністю.

It is proposed to use electrocorundum micropowder as a volume-modifying additive to obtain coke of improved quality. It was established that the addition of 0.5% of normal electrocorundum to the coal charge allows obtaining coke with increased reactivity and strength.
Application of corundum micropowders as additives to coal charges
Keywords: доменний кокс; електрокорунд; реакційна здатність; міцність; blast furnace coke; electrocorundum; reactivity; strength