Вплив соціального капіталу на провали ринку на прикладі регулювання зовнішніх ефектів - Шипілова, Марія Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2011)
Стаття присвячена впливу соціального капіталу на добробут суспільства через регулювання позитивних та негативних екстерналій. В роботі показано, яким чином відбивається наявність соціального капіталу на провалах ринку: підсилююються позитивні зовнішні ефекти та зменшуються негативні.

The article is devoted to the impact of social capital to the market failures. This effect is shown on the positive and negative xternalities cases. It‘s stated that social capital can enforce positive ex-ternal effects and decreases negative ones.
Keywords: позитивні екстерналії; негативні екстерналії; добробут; глобалізація; реформація національних економік; взаємодопомога