Інноваційні підходи до формування стратегій розвитку соціо-еколого-економічних систем - Балджи, М. Д. (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті розглянуті положення сталого розвитку соціо-еколого-економічних систем та подані функції покращення розробки стратегій з позиції раціонального природокористування. Висвітлені положення інноваційних напрямків при формуванні стратегій розвитку; доведена доцільність регуляторних підходів в управлінському процесі; обґрунтовані переваги кластеризації на прикладі рекреаційно-туристичної діяльності Одеської області.

The article considers the stable development of the social, environmental and economic systems. Submitted enhancement features strategies from the point of view of the environment. Served position of innovative directions in strategy formation. Identified the need for a normative approach to the management process. On the example of the recreational tourist area of Odessa considered the advantages of clustering.
Keywords: природокористування раціональне; кластер; діяльність туристична; Одеська область; strategy; environmental management; cluster; recreational activity; tourist activity; Odessa region