Проектування та розробка електронного кабінету студента для використання на різних операційних системах - Мєтєльов, Володимир Олександрович; Марусенко, Олексій Миколайович; Власов, Микита Дмитрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Спроектовано, розроблено та реалізовано кросплатформений застосунок для користування кабінетом студента будь-де та можливості отримати інформацію щодо змін у розкладі або повідомлення від викладача миттєво. Це дає змогу кожному студенту швидше та зручніше корегувати свій графік сумісно із розкладом занять.Усі користувачі отримують доступ до застосунку за своїми авторизаційними даними, що дозволяє захистити дані користувачів від крадіжок та несанкціонованого доступу. Кросплатформеннй застосунок надає інформаційну базу, яка відображається у вигляді вікон із новинами, розкладом, повідомленнями, заліковою книжкою. Виконана інтеграція інформації, що передбачає синхронізацію даних у різних програмних застосунках і її консолідацію для подальшої обробки людиною або автоматизованими системами. Як правило, корпоративна інформація представлена у структурованій і неструктурованій формі, причому друга перевищує першу у 3-4 рази і завдання її консолідації часто вкрай важливе. Інтеграцію даних у неструктурованій формі здійснюють системи управління корпоративним контентом і системи управління знаннями. Для повноцінного функціонування застосунку на виділеному сервері розміщено API-частину застосунку та розповсюджено застосунок через магазини застосунків (PlayStore, AppStore). Застосунок може бути використаний на різних операційних системах, оскільки фреймворк React Native є кросплатформеним. При розробці додатку була використана операційна система Windows 10, мова програмування JavaScript та її фреймворки: React Native та NodeJS. У результаті роботи було створено систему, яка виконує описаний функціонал та забезпечує безпеку даних всіх користувачів. Цей застосунок дозволяє студенту переглядати поточний розклад, перевірити персональні дані, обрати необхідну йому дисципліну навчання або побачити поточні оцінки за семестр. Все це робить застосунок необхідним для щоденного користування, аби завжди бути у потоці подій, що відбуваються у навчальному закладі. Швидкість відображення інформації при використанні кросплатформеного застосунку значно вища, аніж перегляд цих даних через браузер користувача.

In the work designed, developed and implemented a cross-platform application for using the student's office anywhere and being able to receive information about changes in the schedule or a message from the teacher instantly. This allows each student to adjust their schedule more quickly and more conveniently in accordance with the class schedule. All users get access to the application according to their authorization data, which allows you to protect user data from theft and unauthorized access. The cross-platform application provides an information base that is displayed in the form of windows with news, schedule, messages, scorebook. The integration of information, which involves the synchronization of data in various software applications and its consolidation for further processing by a person or automated systems, has been carried out. As a rule, corporate information is presented in structured and unstructured form, and the second exceeds the first by 3-4 times, and the task of its consolidation is often extremely important. Data integration in an unstructured form is carried out by corporate content management systems and knowledge management systems. For the full functioning of the application, the API part of the application is placed on a dedicated server, and the application is distributed through application stores (PlayStore, AppStore). The application can be used on different operating systems, since the React Native framework is cross-platform. The application was developed using the Windows 10 operating system, the JavaScript programming language and its frameworks: React Native and NodeJS. As a result of the work, a system was created that performs the described functionality and ensures data security for all users. This application allows the student to view the current schedule, check personal data, choose the discipline of study he needs or see the current grades for the semester. All this makes the application necessary for daily use in order to always be in the flow of events happening in the educational institution. The speed of displaying information when using a cross-platform application is much higher than viewing this data through the user's browser.
Design and development of the student's electronic cabinet for use on different operating systems
Keywords: операційні системи; кросплатформений застосунок; кабінет студента; React Native; JavaScript; NodeJS; API; operating systems; cross-platform application; student's office