Пшонка, А. В.Васьковець, Людмила Антонівна2022-10-202022-10-202021Пшонка А. В. Вплив на довкілля харчової промисловості / А. В. Пшонка, Л. А. Васьковець // Безпека людини у сучасних умовах : зб. доп. 13-ї Міжнар. наук.-метод. конф. та 147-ї Міжнар. наук. конф. Європ. Асоц. наук з безпеки (EAS), 2-3 грудня 2021 р. = Human safety in modern conditions : coll. of 13th Intern. Sci. and Methodological Conf., 147 Intern. Sci. Conf. of the Europ. Assoc. for Security (EAS), December 2-3, 2021 / відп. за вип. В. В. Березуцький ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т" [та ін.]. – Харків, 2021. – С. 90-91.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/58592Розглянуто харчову промисловість, якає одним з суттєвих джерел забруднення навколишнього середовища. Описано основні причини погіршення сучасного екологічного стану всередині країни. Визначено місце харчової промисловості серед джерел забруднення навколишнього середовища. Надано рекомендації щодо можливих варіантів зменшення негативного впливу на навколишнє середовище в Україні.The food industry, which is one of the significant sources of environmental pollution, is considered. The main reasons for the deterioration of the current ecological situation in side the country are described. The place of the food industry among the sources of environmental pollution is determined. Recommendation saregiven on possible options for reducing the negative impact on the environment in Ukraine.ukхарчова промисловістьекологізаціяутилізація відходівнавколишнє середовищеfood industryecologizationrecyclingenvironmentВплив на довкілля харчової промисловостіIinfluence on the environment of the food industryArticle