Вступ до фаху. Ознайомча практика - Березуцький, Вячеслав Володимирович (Підручник НТУ "ХПІ", 2023)
У тексті лекцій розглянуті основні базові питання щодо введення у спеціальність із дисципліни «Вступ до фаху. Ознайомча практика», для студентів першого (бакалаврського) рівня навчання спеціальності 263 «Цивільна безпека», освітня програма 263-01 «Охорона праці» денної і заочної форми навчання, а саме: вступ; основні етапи розвитку науки про захист людини від шкідливого та небезпечного впливу техногенного виробничого середовища; сучасний стан охорони праці; концепція сталого розвитку суспільства та охорона праці; теоретичні основи єдиної системи із безпеки у державі. Наведені питання для самоперевірки та основні джерела з літератури. Текст лекцій буде корисним студентам та викладачам, що навчають студентів за фаховим напрямом цивільна безпека, освітня програма - охорона праці.
Keywords: текст лекцій; охорона праці; виробниче середовище; виробничий травматизм; безпека життя; соціальний захист; пільги; умови праці; трудова діяльність