Алгоритм оптимізації функціонування об'єкта оборотного водопостачання та водоспоживання виробництва кальцинованої соди - Бобух, Анатолій Олексійович; Подустов, Михайло Олексійович; Переверзєва, Алевтина Миколаївна; Барановський, А. М. (Государственное учреждение "Государственный научно-исследовательский и проектный институт", 2016)
У статті розглянуті допоміжний об'єкт водопостачання і водоспоживання виробництва кальцинованої соди аміачним способом і розроблений алгоритм оптимізації функціонування цього об'єкта для підвищення ефективності функціонування і зниження енергетичних витрат основними об'єктами виробництва кальцинованої соди.

Auxiliary object of water supply and water consumption of soda ash production on an ammoniac way and the developed optimization algorithm of this object functioning for increase of functioning efficiency and decrease in power expenses by the main objects of soda ash production are considered in the article.
Keywords: аміак; витрати енергетичні; система керування; випарювання; продувка; баланс тепловий