Показники якості в дизайні, практичне рішення питання - Храмова-Баранова, О. Л. (НТУ "ХПІ", 2014)
В статті на основі аналізу документальних матеріалів та їх узагальнення, висвітлено проблеми рівня якості в дизайні і їх практичне вирішення завдяки введенню номенклатури показників якості в дизайні. Висвітлюється впровадження нормативної бази дизайн-ергономічного забезпечення народногосподарського комплексу України. Економічна функція дизайн-ергономічної стандартизації виявляється у можливості правильно оцінити і вибрати той чи інший товар, оптимізувати капіталовкладення, сприяти впровадженню у промисловість нової техніки, технологій, матеріалів, методів вимірювання та випробування, впливати на процеси удосконалення управління виробництвом і забезпечення необхідного рівня якості продукції.

In the article on the basis of analysis of documentary materials and their generalization, the problems of level of quality in a design and their practical decision are reflected due to introduction of nomenclature of indexes of quality in a design. Introduction of normative base of the design-ergonometric providing of economic complex of Ukraine is rotined. The economic function of design-ergonometric standardization enables it is correct to estimate and choose a that or other commodity, optimize a capital investment, instrumental in introduction in industry of new technique, technologies, materials, measuring methods, to influence on the processes of improvement of management of operations and providing of necessary level of quality of products.
Indexes of quality are in a design, practical decision of question
Keywords: дизайн-ергономічне забезпечення; стандарт; документальні матеріали; народногосподарський комплекс України; design-ergonometric providing; quality; standard