Основи технології коксування вугілля - Шульга, Ігор Володимирович; Мірошниченко, Денис Вікторович; Богоявленська, Олена Володимирівна (Видавництво "Крок", 2022)
У посібнику викладені основні положення технології коксування як головного процесу хіміко-термічної переробки вугілля. Це є теоретичною основою для вивчення навчальної дисципліни "Основи технології переробки твердих горючих копалин". Для студентів і аспірантів за спеціалізацією "Технології переробки нафти, газу та твердого палива", а також суміжними спеціалізаціями хіміко-технологічного та енергетичного спрямування, пов’язаними з використанням твердого палива.
Keywords: навчальний посібник; брикетування; трамбування; розвантаження вугілля; обігрів коксових печей; мокре гасіння коксу; сухе гасіння коксу; температурний режим; вибір схеми флотації; збагачувальні фабрики