Исследование и выбор растворителей для введения сцинтилляционных добавок в меламино-альдегидную матрицу - Лебедев, Владимир Владимирович; Авраменко, Вячеслав Леонидович; Тицкая, В. Д. (НТУ "ХПИ", 2008)
Проведені дослідження з вибору розчинників для введення сцинтиляційних добавок у меламіно-формальдегідний олігомер. На підставі фізико–хімічних і термодинамічних досліджень ряду гідроксилвміщуючих розчинників визначені ті, що мають максимальну розчинювальну здатність відносно сцинтиляційних доданок і олігомеру.

Researching for selection of dissolvents for introduction of scintillation additives in melamine formaldehyde oligomer are carried out. On the basis of the physicochemical and thermodynamic examinations of variety hydroxyl containing dissolvents the substances which have maximum dissolving power for scintillation additives and oligomer are determined.
Keywords: полимерные материалы; органические люминофоры; параметр растворимости Гильдебрандта; когезия вещества