Проєктування трифазних асинхронних двигунів з короткозамкненою обмоткою ротора - Мілих, Володимир Іванович (ФОП Панов А. М., 2023)
Надано методику проєктування трифазних асинхронних двигунів загального промислового призначення з висотою осі обертання до 160 мм. Розглянуто питання визначення головних розмірів двигунів, проєктування їхніх статора і ротора. Поданий перевірний розрахунок, до якого входять: розрахунок магнітного кола, визначення активних і індуктивних опорів обмоток, надано порядок виконання розрахунків режимів неробочого ходу і номінального навантаження, розрахунки робочих і механічних характеристик. Наведено спрощені методики теплового і вентиляційного розрахунків, є механічний розрахунок вала, вибираються вальниці, визначається маса двигуна. У додатку є параметри і конструкції сучасних двигунів. Призначено для студентів спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».
Keywords: навчальний посібник; електрична енергія; напруга; тепловий захист; магнітне поле; індукція