Плазмові технології перероблення шлаків - Албаршеши, Мохаммед Алтагер; Алджалі, Алкіб Ахмед М. Мохаммед (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
В роботі розглянутоактуальний стан технологій плазмового перероблення відходів, зокрема шлаків. Акцентується увага, що хоча рівень шкідливих речовин, які утворюються в процесі плазмового перероблення і газифікації відходів, є значно меншим, ніж у традиційних технологічних процесах, наявність систем очищення вихідних газів для такого устаткування є обов'язковою. Вартість таких систем може бути основною складовою комплексу обладнання для плазмової переробки і газифікації.

The current state of the technology for plasma processing of waste, in particular slag, is considered in the work. It is emphasized that, although the level of harmful substances that are formed in the process of plasma processing and gasification of waste is much lower than in traditional technological processes, the presence of exhaust gas purification systems for such equipment i s mandatory. The cost of such systems may be the main component of the complex of equipment for plasma processing and gasification.
Plasma technologies for slag processing
Keywords: плазмова піч; електродуговий плазмотрон; газифікація твердих побутових відходів; система очищення газів; plasma furnace; electric arc plasmatron; gasification of municipal solid waste; gas treatm ent system