Пристрої для отримання імпульсів високої напруги в електротехнології - Ваврів, Людмила Владиславівна; Іванов, Володимир Михайлович; Марценюк, Валентина Євгенівна; Мірзоєв, Рустам Сідіковіч (НТУ "ХПІ", 2017)
Розглянуто основні питання, які вирішуються фізикою і технікою генерації періодичних високовольтних імпульсів мікро-мілісекундного діапазону тривалості. Розглянуті схеми пристроїв, принципи і способи отримання високої напруги можуть бути використані при розробці нових і вдосконаленні електротехнологічних установок різного призначення, але безпосереднє застосування розглянутих схем пристроїв для живлення нових високовольтних електрофізичних установок можливо тільки після вдосконалення таких пристроїв з урахуванням вимог до конкретної електротехнології.

The main problems solved by physics and technique of generation of periodic high-voltage pulses of a micro-millisecond range of durations are considered. The considered circuits of devices, principles and methods for obtaining high voltage can be used in the development of new and improvement of electrotechnological installations for various purposes, but the direct application of the considered circuits of devices for feeding new high-voltage electrophysical units is possible only after the improvement of such devices, taking into account the requirements for specific electrotechnology.
Devices for obtaining high voltage pulses in electro-technologies
Keywords: високовольтний імпульс; ємнісний накопичувач енергії; індуктивний накопичувач енергії; високовольтний генератор імпульсів; capacitive energy storage; inductive energy storage