Реалізація дуальної системи освіти в підготовці майбутніх фахівців з інформаційних технологій - Яковенко, К. В. (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті розглядаються специфіка і переваги дуальної системи освіти. Перераховано завдання, які допоможе вирішити дуальна система освіти. Розглядається зарубіжний досвід впровадження дуальної системи, яка демонструє високі показники якості освіти. Робиться висновок про те, що дуальна система навчання є однією з успішних моделей кооперації навчання і виробництва, яка може бути використана як інноваційний тип організації навчального процесу у вищій освіті.

The article deals with the specifics and advantages of the dual education system. The tasks that will help solve the dual system of education are listed. We consider the international experience of implementation of the dual system, which demonstrates the high quality of education indicators. It is concluded that a dual system of education is one of the most successful models of cooperative learning and production, which can be used as an innovative type of organization of educational process in higher education.
Implementation of dual system of education in preparing future experts in information technologies
Keywords: практична підготовка; ринок праці; компетенція; ПІІТУ; НТУ "ХПІ"; ІТ-фахівці; practical training; labor market; competence