Особливості психолого-педагогічної підготовки майбутніх інженерів - Бутенко (Солодовник), Тетяна Олександрівна; Богдан, Жанна Борисівна (НТУ "ХПІ", 2011)
У цій статті розглядаються особливості психолого-педагогічної підготовки майбутніх інженерів, акцентується увага на необхідності глибокого вивчення циклу гуманітарних дисциплін. Це пов’язано з тим, що сучасні умови розвитку професійної діяльності висувають підвищені вимоги до молодого фахівця, тому він повинен бути не тільки висококваліфікованим фахівцем у своїй галузі, але й володіти певним набором психолого-педагогічних знань

In the article the features of psyhological preparation of future engineers are examined, the attention is accented on the necessity of deep study of humanitarian disciplines area. It is related to that the modern terms of professional activity development are pulled out by enhanceable requirements to the young specialist, therefore he must not be only a highly skilled professional in the area but also to possess the certain set of psychology and pedegogic knowledges
Psychological and pedagogical characteristics training of future engineers
Keywords: молодий фахівець; професійна діяльність; особливості поведінки; конфлікти