Композиційні радіопоглинаючі матеріали на основі феромагнітних сполук - Кривобок, Руслан Вікторович; Лісачук, Георгій Вікторович; Волощук, Валентина Василівна; Захаров, Артем Вячеславович; Кривобок, Андрій Вікторович; Баглай, Володимир Юрійович (Видавничий дім "Гельветика", 2025)
Розглянуто основні джерела електромагнітного випромінювання, їх потужність та частотний діапазон. Досліджено характеристики існуючих радіопоглинаючих матеріалів та проаналізовані їх спеціальні властивості. Проведено тріангуляцію системи NiO – ZnO – Fe2O3, розраховані відсутні геометро-топологічні характеристики елементарних трикутників, склади та температури евтектик та обґрунтовано області для синтезу феритів. Розроблено склади Ni-Zn феритів та приведені дослідження електродинамічних характеристик розроблених композиційних радіопоглинаючих матеріалів. Робота спрямована на розвиток наукових основ та ідей створення нових феритових матеріалів та технологічних параметрів виготовлення функціональних радіопоглинаючих матеріалів на їх основі. Монографія призначена для науковців та фахівців у галузі тугоплавких неметалевих і силікатних матеріалів, а також може бути корисною для студентів і аспірантів відповідних спеціальностей.
Keywords: монографія; композиційні радіопоглинаючі матеріали; феромагнітні сполуки; радіопоглинаючі матеріали; електромагнітне випромінювання; синтез феритів