Проблеми обліку доходів і витрат підприємства та шляхи його вдосконалення - Брік, Світлана Володимирівна; Мардус, Олена Олександрівна (My University, 2016)
Результативним економічним підсумком господарської діяльності підприємства є його прибуток (збиток) виражений у вартісній (грошовій) формі. В системі бухгалтерського обліку для визначення фінансового результату (прибутку або збитку) відбувається послідовне зіставлення доходів і витрат, що класифікуються за видами діяльності і як наслідок формують фінансові результати за відповідними видами діяльності. Від достовірності і якості економічної інформації та підходів щодо її збору, обробки та використання залежить якість і ефективність прийняття управлінських рішень.
Keywords: доходи; витрати; прибуток підприємства; збитки підприємства; бухгалтерський облік; фінансова звітність; фінансовий результат діяльності