Необхідність підготовки майбутнього вчителя основ здоров'я до створення здоров'яорієнтованого навчально-виховного середовища загальноосвітнього навчального закладу - Бельорін-Еррера, Олександра Михайлівна (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, 2012)
Стаття присвячена проблемі підготовки майбутнього вчителя основ здоров'я до створення здоров'яорієнтованого навчально-виховного середовища загальноосвітнього навчального закладу. Сьогодні, коли стан здоров'я школярів стрімко погіршується, визначена нами проблема є актуальною. Тому на сучасному етапі розвитку педагогічної теорії та практики дуже важливо вирішити питання підвищення рівня професійної підготовки майбутніх вчителів основ здоров'я і одним із найважливіших завдань якісної освіти вчителя цієї дисципліни є формування його готовності до створення здоров'яорієнтованого навчально-виховного середовища у школі.

The article is devoted to the preparation of future teachers to create the foundations of health of health-oriented educational environment of general educational institutions. Today, when the health of schoolchildren is deteriorating rapidly, we determined the problem is urgent. Therefore, at the present stage of development of educational theory and practice is very important to solve the issue of increasing the level of training of future teachers and health foundations of one of the most important objectives of quality education teacher of this discipline is the formation of his willingness to create healthoriented educational environment at school.
The need for the preparation of future teacher of the fundamentals of health to create health-oriented educational environment of a General educational institution
Keywords: система методична; вчитель основ здоров'я; модель педагогічна; навчальна діяльність студентів; health-oriented educational environment; methodical system; teacher of health foundations