Джерелознавчий аналіз необов'язкових грошей ощадно-позичкового товариства "Автокредит" - Шишкіна, Євгенія Костянтинівна (Херсонський державний університет, 2006)
У статті здійснюється джерелознавчий аналіз бон одного з ощадно-позичкових товариств м. Харкова. Виявляються особливості грошового обігу, пов'язані з емісійною приналежністю бон: основною діяльністю організації-емітента, його структурою, складом, фінансовим становищем напередодні випуску бон, роллю в житті місцевого населення, авторитетом серед кола інших установ, взаєминами із центральними й місцевими владними органами та фінансовими установами. Встановлюються риси, пов'язані із загальним фінансовим становищем країни в роки громадянської війни: грошовим голодом і розмінною кризою, відсутністю законодавчої бази, яка б чітко регулювала грошовий обіг держави й у такий спосіб встановлювала порядок обороту бон.
Keywords: бони; боністика; ощадно-позичкове товариство; грошовий обіг; емітент; емісія; розмінна криза; необов'язкові гроші