Практичне застосування інформаційних технологій в менеджменті та економіці - Погорєлов, Сергій Миколайович; Погорєлов, Микола Іванович (НТУ "ХПІ", 2018)
Сучасні інформаційні технології дозволяють створити єдине інформаційне середовище, фізичною основою якого є інтегровані комп'ютерні мережі та системи зв'язку, яке дозволяє супроводжувати та координувати як технологічні процеси, так і ділову діяльність будь-якої організації. Зокрема, такий підхід передбачає технічну, організаційну та методологічну інтеграцію таких базових напрямків управлінської діяльності, як виробничий, організаційний, маркетинговий, фінансовий, бухгалтерський, кадровий та проектно-конструкторський. Інформаційні продукти розміщаються в розподілених базах даних. Доступ до інформаційних продуктів відбувається через комп'ютер ну мережу і регламентується правилами та нормативами даної організації. Крім цього, інформаційні технології забезпечують динамічну координацію дій за рахунок використання сучасних засобів зв'язку та програмних засобів комп'ютерних мереж.

Modern information technologies make it possible to create a single information space, the physical basis of which is integrated computer networks and communication systems, which allows to accompany and coordinate both technological processes and business activities of any organization. In particular, this approach involves the technical, organizational and methodological integration of such basic areas of management as production, organizational, marketing, financial, accounting, personnel and design. Information products are placed in distributed databases. Access to information products takes place through a computer network and is governed by the rules and regulations of the organization. In addition, information technology provides dynamic coordination through the use of modern means of communication and software of computer networks. Informational computer network of the organization can seamlessly connect to worldwide computer network INTERNET. Connection can be made through appropriate gateways with regulated access to internal information. Thus, the organization has direct access to a variety of information with a wide range of content: from legislation to information about the state of the markets of raw materials and finished products.
Practical application of information technologies in management and economy
Keywords: управління підприємством; менеджери; управлінська діяльність; інформаційні технології; інформаційні системи менеджменту; management; strategy; manager