Державний вектор вирішення проблеми небалансів оптового ринку електричної енергії України - Мехович, Сергій Анатолійович; Колєсніченко, Анастасія Сергіївна (Сумський державний університет, 2011)
У даній статті розглянута проблема формування та динаміки небалансів оптового ринку електричної енергії (ОРЕ) України. Проаналізовано особливості та перспективи управління небалансами в контексті реформування ОРЕ.

This article deals with the problem of formation and dynamics of imbalances of the wholesale electricity market (WEM) of Ukraine. The features and prospects of imbalance control in the context of reforming the wholesale electricity market are analyzed.
The state line of solution of imbalances problem the wholesale electricity market of Ukraine
Keywords: оптовий ринок електроенергії (ОРЕ); ринок електроенергії; реформування ОРЕ; електроенергія; wholesale electricity market (WEM); reforming WEM