Тенденції розвитку водневих технологій - Бойченко, Сергій Валерійович (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2023)
Проаналізовано тенденції використання водневих технологій та можливість переходу до водневої економіки. Аналіз розвитку водневої економіки в розвинених країнах дозволив дійти висновку про те, що використання водню є перспективним низьковуглецевим рішенням в енергетичній сфері. Виробництво водню доцільно проводити в тісному поєднанні з відновлюваною енергетикою, що надасть змогу отримати економічний та екологічний ефекти комплексно. Основними споживачами водню на сьогодні необхідно вважати енергетичну та транспортну галузі.

The trends in the use of hydrogen technologies and the possibility of transition to a hydrogen economy are analyzed. Analysis of the development of the hydrogen economy in developed countries allowed us to conclude that the use of hydrogen is a promising low-carbon solution in the energy sector. Hydrogen production should be carried out in close combination with renewable energy, which will provide an opportunity to obtain comprehensive economic and environmental effects. The energy and transport industries should be considered the main consumers of hydrogen today.
Trends in the development of hydrogen technologies
Keywords: економіка; хіммотологія; енергетика; транспорт; economy; chemmotology; energy; transport