Основи комп'ютерного лабораторного практикуму з теоретичної механіки - Аніщенко, Галина Оттівна; Морачковський, Олег Костянтинович (НТУ "ХПІ", 2013)
Посібник містить основні теоретичні положення дисципліни "Теоретична механіка" і приклади моделювання кінематики, статичної рівноваги і руху механічних систем із застосуванням комп'ютерних технологій. Призначений для студентів бакалаврського напряму 6.050503 – "Машинобудування" факультету "Інтегрованих технологій та хімічної техніки".
Keywords: програмний комплекс "КіДиМ"; кінематика; статика; аналітичне моделювання; просторова система сил; система активних сил