Особливості визначення трансакційних витрат на підприємстві - Яцина, Вікторія Валентинівна (НТУ "ХПІ", 2011)
В роботі проведено аналіз різних підходів до трансакційних витрат. Визначені їх місце серед інших видів витрат підприємства, а також показана роль і значення даного явища для прийняття рішень економічного змісту. Сформульовано перспективи їх подальших досліджень.

Тhe different approaches to transaction costs have been analyzed. Their place among other kinds of enterprise costs are defined. The role and importance of this event for making economic decision are shown. The prospects of their further researches are formulated.
Keywords: середовище інституціональне; угода; трансакція; фактори впливу