Бурове і технологічне обладнання - Орловський, Віталій Миколайович; Білецький, Володимир Стефанович; Вітрик, Віталій Григорович; Сіренко, Володимир Іванович (Видавництво "Новий Світ – 2000", 2021)
У навчальному посібнику розглянуто обладнання і технологічний інструмент для буріння нафтових і газових свердловин, передбачені програмою курсу "Бурове обладнання" для студентів, які навчаються за спеціальностями 184 "Гірництво" і 185 "Нафтогазова інженерія та технології" (спеціалізація "Обладнання нафтових і газових промислів") нафтогазових інститутів і факультетів. Навчальний посібник буде корисний для інженерно-технічного персоналу бурових і сервісних компаній, а також при підготовці робітничих кадрів для підприємств нафтогазової галузі.
Keywords: навчальний посібник; роторні керовані системи; вибійні двигуни; кронблоки; талеві канати; противикидні превентори; обсадні труби; маніфольд