Підвищення стабільності обробки деталей збірними різцями важких верстатів з ЧПК - Клименко, Г. П.; Андронов, О. Ю. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розроблена математична модель надійності збірного токарного різця для важких токарних верстатів на основі аналізу полумарківських процесів для схеми ненапруженого дублювання з відновленням. Доказано експлуатаційними випробуваннями підвищення надійності збірних токарних різців для важких верстатів магнітоімпульсною обробкою.

On the basis of semimarkovian processes analysis for the scheme of not loaded duplication with restoration the mathematical model of modular cutter reliability for heavy lathe are developed. Proved performance tests to improve the modular cutter reliability for heavy machine-tool magnetic-charge processing.
Keywords: токарний верстат; аналіз полумарківських процесів; ненапружене дублювання; магнітоімпульсна обробка; magnetic-charge processing; heavy machine-tool