Повышение точности ионосферных измерений методом некогерентного рассеяния при импульсном зондировании - Приходько, Вадим Дмитриевич (НТУ "ХПИ", 2010)
Пропонується методика, що дозволить збільшити точність вимірювань за рахунок більш точної оцінки та урахування потужності шуму при дослідженнях методом некогерентного розсіяння при імпульсному зондуванні. Вона базується на застосуванні змінення частоти гетеродину приймача поміж двома спеціально вибраними рівнями та введення окремого каналу для вимірювання потужності шуму.

Proposed methodology that allows you to increase the accuracy of measurement by measuring and reporting by incoherent scatter keypad sensing. It is based on the use of frequency heterodyne receiver between two specially selected levels and establishing a power of noise in studies separate channel for measuring power of noise.
Keywords: исследование ионосферы; экспериментальная информация; мощность шума; коэффициент усиления; импульсное зондирование; частота гетеродина приемника