Історія промислового синтезу аміаку в наукових працях фахівців з технології зв’язаного азоту - Гринь, Григорій Іванович; Казаков, В. В.; Кузнєцов, Павло Володимирович (НТУ "ХПІ", 2008)
Проведено дослідження з вивчення джерел промислового синтезу аміаку в Росії та Радянському Союзі. Показано періоди зародження, створення і виробництва синтетичного аміаку, зусилля учених та інженерів по розробці сучасних економічних методів його виробництва.

The Organized studies on study of the sources of the industrial syntheses of ammonia in Russia and on territory USSR. They Are Shown periods of the initial generation, creation and production of syntetic ammonia, effort scientist and engineer for development technical-modern and economic methods ammonia production.
Keywords: азотна промисловість; коксовий газ; оксид азоту; окислення; технологічні умови; сировинна база