Стенд для випробування коробок передач - Долішній, Богдан Васильович; Бурда, Мирослав Йосипович; Клочко, Олександр Олександрович; Остапович, Євген Васильович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2016)
Стенд для випробовування коробок передач містить корпус, на якому встановлюють випробовувану коробку передач, привід обертання вхідного вала коробки передач, у вигляді електродвигуна та пасової передачі, вузол навантаження, встановлений на вихідному валу коробки передач, привід переключення передач. Додатково містить давачі кількості обертів вхідного та вихідного валів коробки передач, та систему числового програмного керування приводом переключення передач та вузлом навантаження у відповідності із заданою програмою випробовувань. Програма випробувань максимально відтворює реальні експлуатаційні навантаження. Сам вузол навантаження виконаний у вигляді електричного порошкового гальма.
Keywords: патенти; корисна модель; електродвигун; вихідний вал; навантаження; програма випробувань; привід обертання