Метод інтерлінації для 3D реконструкції полів концентрацій тяжких металів: модель, валідація та порівняння з методами Шепарда - Першина, Юлія Ігорівна; Ковтун, А. В.; Ковтун, F/ D (Одеський національний технологічний університет, 2025)
У роботі побудовано математичну модель, яка описує розподіл забруднення ґрунту важкими металами на основі обмежених неруйнівних вимірювань. Для цього розроблено оператор інтерлінації функції трьох змінних за відомими слідами на наборі вертикальних свердловин. Точність методу оцінено порівняно з 3D інтерполяцією Шепарда, що демонструє конкурентну середню похибку та стійкість до помірного шуму.
Keywords: метод інтерлініації; важкі метали; забруднення грунтів; 3D реконструкція; валідація; методи Шепарда