Одарченко, Д. М.Одарченко, М. С.Карбівнича, Т. В.Гасай, Є. Л.2015-12-172015-12-172015Розроблення фізичних методик для оцінки якості тваринної сировини / Д. М. Одарченко [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2015. – № 46 (1155). – С. 142-146.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/18924Розглядаються питання розробки методик вимірювання фізичних властивостей рідкої фази, що виділяється з м'яса під час заморожування-розморожування. З цією метою науково обґрунтовано спосіб отримання проб із продовольчої сировини тваринного походження та надано їм характеристику за стандартними методами. Виходячи з агрегатного стану проб та їх властивостей, запропоновано використовувати оптичну, електрофізичну та кріоскопічну методики для ідентифікації бройлерів відповідно до умов вирощування, а також для виявлення якісної фальсифікації продукції риболовства та птахівництва у разі повторного заморожування.ukбройлерикарась сріблястийтоварознавча оцінкапробопідготовкарідка фазаbroilerssilver carpmerchandising expertisesample preparationliquid phaseРозроблення фізичних методик для оцінки якості тваринної сировиниDevelopment of physical methods for merchandising expertise of food raw materials of animal originArticle