Аксьонова, Олена ФедорівнаПілюгіна, Інна СергіївнаАртамонова, Майя ВолодимирівнаШматченко, Наталя Василівна2016-08-312016-08-312016Дослідження антиоксидантів у рослинних добавках, отриманих за кріогенними технологіями / О. Ф. Аксьонова [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ", 2016. – № 19 (1191). – С. 25-33.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/22979Методами тонкошарової хроматографії та спектрофотометрії досліджено якісний та кількісний склад антиоксидантного комплексу кріопаст з моркви, гарбуза та кріопорошків із обліпихи, суданської троянди, що зумовлений наявністю жиророзчинних вітамінів, поліфенолів та антоціанів. Підібрано оптимальні умови визначення антиоксидантів методом тонкошарової хроматографії. На основі аналізу спектрів поглинання екстрактів рослинних кріодобавок зроблено висновки про якісний та кількісний склад їх антиоксидантного комплексу.By thin layer chromatography and spectrophotometry studied qualitative and quantitative composition of the antioxidant complex of frozen products from carrots, pumpkin and sea buckthorn, Sudanese rose, due to the presence of fat-soluble vitamins, polyphenols and anthocyanins. Optimal conditions for determining antioxidants TLC. Based on the analysis of the absorption spectra of extracts of plant frozen products made conclusions about the qualitative and quantitative composition of the antioxidant complex.ukкріопастакріопорошоктонкошарова хроматографіяспектрофотометріяекстракціяfrozen foodsthin layer chromatographyspectrophotometryextractionДослідження антиоксидантів у рослинних добавках, отриманих за кріогенними технологіямиInvestigations antioxidants in herbal supplements, obtained by cryogenic technologyArticle