Енергетичний баланс тракторно-транспортного поїзда - Колєснік, Іван Васильович; Калінін, Євген Іванович; Колєснік, Юліана Ігорівна; Панкова, Оксана Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
В статті наведені динамічні залежності, що обґрунтовують силові та енергетичні параметри руху тракторно-транспортного поїзда у діапазоні транспортних робіт з різним дорожнім покриттям, що експериментально та аналітично обґрунтовують можливість використання енергонасичених тракторів на транспортних роботах, з підвищенням ефективності використання тракторно-транспортного поїзда. Оптимізація об'єкта наукових та експериментальних досліджень передбачається для чіткого визначення та подальшого призначення блоків досліджень, що являють собою загальну програмну концепцію, що розділена на вирішення приватних завдань на розробленій структурній схемі.

The article presents dynamic dependencies that substantiate the power and energy parameters of the tractortransport train movement in the range of transport works with different road surfaces, which experimentally and analytically substantiate the possibility of using energy-rich tractors in transport works, with an increase in the efficiency of the use of the tractor-transport train. The optimization of the object of scientific and experimental research is intended for the clear definition and further assignment of blocks of research, which represent a general program concept divided into solving private tasks on the developed structural scheme.
Energy balance of the tractor-transport train
Keywords: трактор; тракторно-транспортного поїзда; потужність; тягово-зчіпний пристрій; тягове зусилля; tractor; tractor-transport train; power; traction-coupling device; traction force