Математична модель процесу оперативного перерозподілу обчислювальних ресурсів в гіперконвергентному середовищі - Кучук, Ніна Георгіївна; Нечаусов, С. М. (Харківський університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, 2015)
У статті запропонована математична модель процесу оперативного перерозподілу ресурсів, що орієнтована на гіперконвергентну архітектуру базового програмно-апаратного середовища. Модель зорієнтована на середовище обслуговування електронних освітніх ресурсів. Модель враховує територіальну розподіленість необхідних освітніх ресурсів, ієрархію органів управління та пріоритетність завдань. Перерозподіл ресурсів орієнтований на виконання цілей і завдань e-learning при виникненні непередбаченої ситуації.

In the article the mathematical model of rapid reallocation of resources oriented architecture hyperconvergent basic software and hardware environment. The model focused on environment maintenance of electronic educational resources. The model takes into account the territorial allocation necessary educational resources, hierarchy management and prioritization of tasks. Redistribution of resources focused on the objectives and tasks of e-learning in the event of an emergency.
Mathematical model of operational re-distribution of computing resources in the hyperconvergent medium environment
Keywords: навчальний процес; інформаційні технології; електронні ресурси; освітні послуги; непередбачені ситуації; e-learning; unpredictable situation; educational resource