Дослідження дифузійних процесів при інтеркаляції літію у фторид магнію - Гасюк, І. М.; Будзуляк, І. М.; Січка, М. Я.; Угорчук, В. В.; Кайкан, Л. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
Методами циклічної вольтамперометрії та імпедансної спектроскопії досліджується процес електрохімічної інтеркаляції іонів літію у фторид магнію рутильної структури. Виміряний коефіцієнт дифузії іонів літію в LiₓMgF₂ складає ~10⁻¹²см²/с.

The process of electrochemical intercalation of lithium ions into the magnesium fluoride is researched by the methods of cyclic voltamperometry and impedance spectroscopy. The measured coefficient of lithium ions diffusion in LiₓMgF₂ is ~10⁻¹²sm²/s.
Keywords: вольтамперометрія; імпедансна спектроскопія; дифузія; voltamperometry; impedance spectroscopy; diffusion