Досвід удосконалення сучасної української гірничої термінології - Білецький, Володимир Стефанович; Загнітко, А. П.; Манець, І. Г. (Східний видавничий дім, 2003)
Людство протягом свого існування використовує сировинні ресурси надр Землі. Гірнича справа – пошук, видобування та переробка корисних копалин – найдавніші галузі діяльності людини. Творення гірничо-геологічної термінології почалося декілька сторіч тому – в період бурхливого освоєння надр.
Keywords: корисні копалини; гірнича справа; термінотворення