Властивості та структура зони термічного впливу в наплавках із 12 % хромистих сталей після термічного оброблення - Погрібний, Микола Андрійович; Реброва, Олена Михайлівна; Федоренко, Ганна Анатоліївна; Реброва, Анастасія Олексіївна; Погребна, Еліна Костянтинівна; Гололобова, Олеся Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У статті наведено дослідження впливу технології термічного оброблення на структуру і властивості ЗТВ у деталях машин, які підлягали наплавленню в процесі відновлювального ремонту. Розглянута проблематика знеміцнення наплавок високохромистих сталей унаслідок зміни структури та властивостей ділянок у зоні наплавлення.

The article presents a study of the technology of heat treatment of machine parts, which are subject to welding in the process of refurbishment.
Properties and structure of the zone of thermal impact in the surfaces made of 12% of chrome steel after heat treatment
Keywords: машинобудування; зварювання; хімічні реакції; нагрівання; zone of thermal influence; surfacing; chromium steels; heat treatment