Расчетно-экспериментальные исследования реакции корпуса бронетранспортера на импульсные воздействия - Пелешко, Евгений Витальевич (НТУ "ХПИ", 2006)
В даній статті розглядається розв'язання проблеми експрес-аналізу напружено-деформованого стану корпусів транспортних засобів спеціального призначення. Приведені результати експериментального і числового розв'язання задачі моделювання реакції корпусу БТР-80 на імпульсну дію.

The solution of problem of express-analysis of stressed-deformed state of transports vehicles of the special setting corps is examined in this article. The results of experimental and numerical solution of modelling task of BTR-80 corps reaction on an impulsive action are given.
Keywords: метод конечных элементов; напряженно-деформированное состояние; конечные элементы; метод Релея-Ритца; метод Якоби; расчетно-экспериментальное исследование