Встановлення умов самозбудження пульсацій внутрішньокамерного завантаження барабанного млина - Дейнека, К. Ю. (НТУ "ХПІ", 2011)
Визначений основний незбурений рух барабанного млина. Отримані умови стійкості сталого руху машинного агрегату млина і сдвижного перебігу зернистого внутрішньокамерного завантаження. Виявлені причини самозбудження пульсацій завантаження в поперечному перетині камери барабана, що обертається.

The ball-tube mill unperturbed fundamental motion is established. The stability conditions of a mill machine steady-state motion and an intrachamber granular filling shifting flow are determined. The cause of self-excitation of filling pulsations in rotating chamber cross-section is advanced.
Keywords: машинний агрегат млина; енергетична ефективність; процеси подрібнення; ефект самозбудження