Гендерні особливості розвитку силових якостей у осіб юнацького віку - Арабаджи, Тимур Дмитрович; Бугорська, Наталія Владиславівна; Шепель, Т. Р. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Розглянуто актуальні питання формування та розвитку силових якостей у юнацькому віці 15–17 років. Проведено аналіз сенситивного віку розвитку фізичних якостей. Розглянуто особливості розвитку силових якостей у юнацькому віці залежно від гендерних ознак. Обґрунтовано основні види силових якостей, які максимально ефективно можливо розвивати в цьому віці та визначені методи їх розвитку.
Keywords: сенситивний вік; силові якості; фізичне виховання