Інтегральний екологічний критерій для вибору прогресивних проектних рішень при розробці обладнання для збагачення та очистки мінеральної сировини - Самойленко, Наталія Миколаївна; Аверченко, Валентина Іллівна; Самойленко, Дмитро Євгенович (НТУ "ХПІ", 2013)
Показана актуальність визначення екологічності конструкції при проектуванні обладнання для збагачення та очистки мінеральної сировини. На основі бального методу оцінки розроблені показники інтегрального критерію її визначення. Наведений приклад використання даного критерію.

Shown to determine the relevance of environmental design in the design of equipment for enrichment and purification of minerals. Based on the magnitude estimation method developed indicators of integrated criterion for determining it. The example of the use of this criterion.
Keywords: проектування обладнання; метод оцінки; показники екологічності; mineral raw materials; equipment design; integrated environmental criteria