Дослідження звичаєвого права селянства на сторінках журналу «The Russian Review» у 1985 році - Маліков, Василь Володимирович (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті висвітлюється дискусія щодо звичаєвого права та функціонування традиційного селянського суспільства у пореформений період. Аналіз цієї дискусії розкриває методологічні проблеми дослідження звичаєвого права та допомагає зрозуміти його сутність та значення.

This paper highlights the discussion of customary law and the functioning of traditional peasant society in the post-reform period. Its analysis reveals methodological problems in studying of customary law and helps to understand its essence and significance.
Keywords: селянське суспільство; пореформений період; світогляд селянства; народна культура; соціальний устрій; селянська громада