Формування методологічної компетентності майбутніх економістів - Харченко, Алла Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2012)
Показано необхідність застосування сучасних економіко-математичних методів і моделей в дослідженні складних соціально-економічних систем та управління їх функціонуванням і розвитком. Розглянуто зміст і характер професійної діяльності фахівців з економічної кібернетики, які визначають зміст їх підготовки. Наведено типові помилки студентів при побудові математичних моделей досліджуваних систем. Обґрунтовано необхідність посилення логіко-методологічної підготовки фахівців.

The necessity of application of modern economic and mathematic methods and models is shown for research of the complex socio-economic systems and management their functioning and development. Specialists of economic cybernetics maintenance and character of professional activity is considered, which determine maintenance of their preparation. The model errors of students are resulted at the construction of mathematical models of the probed systems. The necessity of logical and methodological preparation of specialists is grounded.
Forming of methodological competence of future economists
Keywords: методи економіко-математичні; модель математична; система соціально-економічна; управління; діяльність професійна; кібернетика економічна; логіка