Термодинамический анализ процесса взаимодействия хлорида диэтиламина с оксидом и карбонатом кальция - Панасенко, В. А.; Жуковин, В. И. (НТУ "ХПИ", 2006)
Встановлено термодинамічну можливість проходження твердофазних реакцій взаємодії хлориду діетиламіну, оксиду та карбонату кальцію. Показано, що реакція утворення твердого СаСl₂ проходитиме із помітною швидкістю вже за температури понад 296,15 К для СаО і вище 482,15 К – для СаСО₃.

A thermodynamic possibility found of course of solid-phase interaction reactions between diethylamine chloride, calcium oxide and carbonate. Formation reaction of solid CaCl₂ is shown to take place at a substantial rate already at temperatures above 296,15 K for CaO and above 482,15 K for CaCO₃.
Keywords: ДЭА; энергия Гиббса; молярная энтропия; температура; термодинамические параметры; кальцинированная сода