Бочкарев, Сергій ВолодимировичМатвєєва, Тетяна ВікторівнаПапченко, Вікторія ЮріївнаКричковська, Лідія Василівна2022-10-182022-10-182018Білково-жировий композит подовженого терміну придатності для раціонального харчування спортсменів / С. В. Бочкарев [та ін.] // Інноваційні технології: актуальні питання науки та практики : наук. вид. / гол. ред. П. Ф. Петік ; Укр. наук.-дослід. ін-т олій та жирів Нац. акад. аграр. наук України. – Харків : УкрНДІОЖ НААНУ, 2018. – Вип. 2. – С. 27-38.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/58524Досліджено окисну стабільність обраного олійного насіння і його сумішей при різних співвідношеннях компонентів. Здійснено розрахунок з використанням методу математичного планування експерименту оптимального вмісту олійного насіння в білково-жировому композиті з метою уповільнення окисних процесів. Використання такого композиту в технологіях харчової, зокрема кондитерської промисловості, відкриває широкі можливості для розширення асортименту продукції спеціалізованого призначення для спортсменів.ukолійне насіннянезамінні амінокислотиполіненасичені жирні кислотиокисна стабільністьхарчування спортсменівБілково-жировий композит подовженого терміну придатності для раціонального харчування спортсменівArticle