Активна віброзахисна система з адаптивною квазінульовою жорсткістю для підшипникових опор роторних систем - Гайдамака, Анатолій Володимирович; Клітной, Володимир Вікторович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2018)
Активна віброзахисна система з адаптивною квазінульовою жорсткістю для підшипникових опор роторних систем містить несучу платформу з центральним активним пружним елементом, елемент квазінульової жорсткості, регулятор у вигляді щонайменше двох симетрично розташованих повзунів, напрямні, причому в систему введено допоміжний керуючий пружний елемент та систему активного контролю, центральний активний пружний елемент та керуючий пружний елемент виконані з адаптивного матеріалу.
Keywords: патент; корисна модель; машинобудування; віброзахист; деформація