Методичні вказівки "English for marketing. Part II" для практичних занять та самостійної роботи з розвитку умінь та навичок професійного спілкування англійською мовою з дисципліни "Іноземна мова" - Павлова, Лариса Василівна; Полякова, Тетяна Леонідівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Методичні вказівки розроблено для студентів денної та заочної форм навчання спеціальності D5 Маркетинг. Методичні вказівки складено згідно з програмою дисципліни. Методичні вказівки сприяють активному розвитку професійно орієнтованої іншомовної міжкультурної комунікативної, соціокультурної, фахової, навчальної та методичної компетенцій. Однією з цілей методичних вказівок є розвиток навичок читання, перекладу, письма та реферування аутентичних текстів за темою маркетинг. Інша ціль – це навчання як професійному, так і побутовому спілкуванню англійською мовою, чого вимагає програма з англійської мови для немовних вузів. Приділяється увага розвитку мислення студентів на основі виконання різноманітних лексичних вправ, які спрямовані на оволодіння професійною лексикою з зазначеної тематики. Значний наголос робиться на розвиток та поширення лінгвокраїнознавчих знань, що пов’язано з розвитком співробітництва між європейськими вищими навчальними закладами та мобільністю студентів. Методичні вказівки містять завдання для аудиторної та самостійної роботи студентів. У розділах вміщено творчі завдання з розвитку монологічного і діалогічного мовлення в іншомовному професійному середовищі.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; самостійна робота; маркетинг; іноземна мова; english for marketing