Стратегічний інноваційний розвиток підприємств: теорія та методологія - Македон, В. В.; Рубець, Д. С. (НТУ "ХПІ", 2013)
Визначено роль стратегічного інноваційного розвитку підприємства з метою забезпечення належного рівня конкурентоспроможності. Доведено, що процес розробки стратегії підприємства повинен формувати механізм стратегічного інноваційного розвитку, де інновації повинні виступати як результат і спосіб досягнення стратегічних цілей

The role of strategic innovative development of enterprise is certain with the purpose of providing of the proper level of competitiveness. It is well-proven that a development of strategy of enterprise process must form the mechanism of strategic innovative development, where innovations must come forward as a result and method of achievement of strategic aims
Keywords: стратегія підприємства; інноваційний розвиток; інновації; тип інноваційної стратегії; стратегоутворюючі чинники; фактори макросередовища; strategy of enterprise; innovative development; innovations; type of innovative strategy; strategy forming factors; factors macro environments; factors microenvironments; фактори мікросередовища