Реализация полного цикла исследований деталей со сложнопрофильными поверхностями на примере элементов двухпараметрических передач - Ткачук, Н. Н. (НТУ "ХПИ", 2008)
Пропонуються теорія, методи, алгоритми і моделі для аналізу напружено-деформованого стану деталей, що мають складнопрофільні поверхні, та для синтезу їх геометрії. На прикладі двохпараметричних циліндро-конічних передач продемонстровано весь комплекс досліджень – від початку проектно-дослідницьких робіт до виготовлення дослідного зразка та його випробування.

A theory, methods, algorithms and models are offered for analysis of stressed and deformed state of details which have geometrically-complex surfaces, and for synthesis of their geometry. The whole complex of researches – from the beginning of design-research works to making of pre-production model and his test – is shown on the example of two-parametrical cylinder-conical transmissions.
Keywords: напряженно-деформированное состояние; метод конечных элементов; цилиндро-коническое зацепление; эвольвентная образующая