Українцева, Юлія СергіївнаТкаченко, Наталія АндріївнаАвершина, Анастасія СергіївнаПавленко, Олександр Тимофійович2017-11-212017-11-212017Термостатний спосіб виробництва – гарантія тривалого зберігання паст білкових дитячого харчування / Ю. С. Українцева [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Сер. : Нові рішення в сучасних технологіях = Bulletin of the National Technical University "KhPI" : coll. works. Ser. : New solutions in modern technologies. – Харків : НТУ "ХПІ", 2017. – № 32 (1254). – С. 123-132.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/32937У статті викладені результати досліджень зміни показників якості паст білкових дитячого харчування з високими гіпоалергенними, пробіотичними, в т. ч. антагоністичними, властивостями при зберіганні в герметичній тарі при температурі (4 ± 2) °С протягом 28 діб. Показано, що при зазначених умовах протягом 24 діб досліджені зразки мають високі органолептичні, нормовані фізико-хімічні, мікробіологічні та біохімічних показники якості. Встановлено, що граничний термін зберігання паст білкових дитячого харчування при температурі (4 ± 2) °С не повинен перевищувати 12 діб з урахуванням коефіцієнта запасу для кисломолочних продуктів дитячого харчування (за умови зберігання в герметичній тарі).Work objective - changes in the quality indicators of protein pastes for infants food with high hypoallergenic, probiotic, including antagonistic properties and stored in sealed-off containers at temperature (4±2) ºС during 28 days have been studied: organoleptic properties of taste and odour, consistency and appearance; physical and chemical properties – titrated acidity, ºТ; active acidity, pH units; moisture retention property, %; microbiological properties – number of living cells of mixed cultures L.ukтемператураорганолептичні показникикислотністьмікробіологічні показникибіохімічні показникипробіотичні властивостіtemperatureorganoleptic characteristicsmicrobiological indicatorsТермостатний спосіб виробництва – гарантія тривалого зберігання паст білкових дитячого харчуванняThermostatic production technology is the guarantee of long-storage period of protein pastes for infant foodArticle10.20998/2413-4295.2017.32.20